Deze columns gaan niet per definitie over mediation, maar zijn meer bedoeld om discussies los te krijgen. Discussie = communicatie en door te communiceren lossen we heel veel conflicten op.  

Vliegtax is een lachertje

Vandaag kondigde de Nederlandse overheid aan dat er in 2021 een vliegtax komt van 7 euro per ticket. Is me dat even wat...
Het is een lachertje, want met 7 euro per ticket vliegt er geen mens minder naar Barcelona, Parijs of Boedapest voor zijn of haar stedentripje. De besparing van de uitstoot op Co2 zal dan ook verwaarloosbaar zijn door deze maatregel. Heel dapper ook van onze regering om die pas in 2021 in te voeren! Volgens mijn beleveing zitten we nog niet op de helft van 2019???
Waarom een laffe maatregel op de lange termijn? De overheid is heel bang dat minder vliegen ten koste gaat van werkgelenheid. Uit onderzoek blijkt dat heel erg mee te vallen als de opbrengst van de Co2-tax gebruikt wordt voor het creeeren van nieuwe banen. Dat is dus niet echt een goed argument. De Nederlandse politiek beschouwt luchtvaart en onze vliegvelden -met name natuurlijk Schiphol- als één van de motoren van onze economie. En groei van de economie is bij alle na-oorlogse regeringen prioriteit nummer 1. Belangrijker dus dan onze gezondheid en de opwarming van de aarde!
Deze vliegtax van 7 euro is vervlogen voordat hij ook maar iets zal bijdragen aan minder Co2 uitstoot.