Deze columns gaan niet per definitie over mediation, maar zijn meer bedoeld om discussies los te krijgen. Discussie = communicatie en door te communiceren lossen we heel veel conflicten op.

WK voetbal of schoonheidswedstrijd?

Het Wereld Kampioenschap Voetval (WK) is van start gegaan. Alle camera's zijn gericht op de ruim 600 deelnemende voetballers. Deze voetballers lijken behalve met voetbal ook een onderlinge 'schoonheidswedstrijd' uit te vechten.

Voetballers zijn er van overtuigd dat ze allemaal supersterren zijn en willen dat -ongeacht het vaak bedenkelijke niveau van hun prestaties- graag laten zien . Daarbij zijn ze echter verre van origineel en vertonen ze vooral na-aap gedrag. Zo rukken momenteel de baarden in hoog tempo op. Was het nog niet zo lang geleden een bijzonderheid als een voetballer geen gladgeschoren kin had, nu kweken ze allemaal een baard. Zonder baard hoor je er niet meer bij? Best zielig voor die paar jonge talenten waar baardgroei nog niet wil vlotten... Ook best treurig dat bij veel voetballers een baard aboluut niet staat, het ze vroeg oud maakt en ze finaal voor gek lopen. Het is nu wachten op een eerste mooie 'baardtrekactie' die een rode kaart oplevert. Ik zie dat wel voor me: aanvaller wordt afgestopt doordat de verdediger vol aan zijn baard gaat hangen.
Een ander 'schoonheidsfenomeen' op de voetbalvelden is de tattoo. Zag je eerst heel af en toe een speler met een kleine tatoe op bovenarm of enkel, nu is het ontaard in een wedstrijd wie de meeste plakplaatjes op zijn lichaam kwijt kan. Zonder tattoos ben je vast geen goede voetballer. Het is geen fijn voorbeeld voor alle jongens en meisjes die hun voetlbalhelden aanbidden. Tip aan angstige ouders is om wat plaatjes op te hangen van voetballers met tattoos, maar dan na hun 50ste. Hun huid ziet er dan net zo 'verlept' uit als hun carriere.