Deze columns gaan niet per definitie over mediation, maar zijn meer bedoeld om discussies los te krijgen. Discussie = communicatie en door te communiceren lossen we heel veel conflicten op.  

Vakbond maakt eten duur

Zie ik gisteren op tv een vakbondswoordvoerder van de FNV een betoog houden om produkten in de supermakt duurder te maken...
Mijn broek zakte een flink eind af! Ik was toch echt in de veronderstelling dat de vakanbond zich inspant om juist mensen met de laagste inkomens te helpen???
Fout gedacht natuurlijk: de vakbond komt op voor mensen die werken en strijdt voor betere werkomstandigheden en hogere lonen.
Maar waarom wil de FNV u en mijn boodschappen dan duurder maken? Daarmee raak je juist de lager betaalden!
De reden die deze woordvoerder aangaf is dat door de prijzenoorlog in de supermarkt de mensen die deze (te) goedkope produkten maken steeds harder moeten werken voor minder geld. Maar ja....als de boodschappen duurder worden, komen ze alsnog niet uit met hun salaris.
Misschien dat de FNV zich niet met de prijzen in de winkel moet bemoeien en zich gewoon moet inzetten voor goede werkomstandigheden en een eerlijke beloning voor de mensen die de produkten maken. De supermarktbazen kunnen dan zelf wel uitzoeken hoe ze dat betalen.