Deze columns gaan niet per definitie over mediation, maar zijn meer bedoeld om discussies los te krijgen. Discussie = communicatie en door te communiceren lossen we heel veel conflicten op.  

Ongewenst lid/abonnee bij huurwoningen.nl

Ondanks veel negatieve publiciteit en 'optredens' in Kassa blijven mensen in de val van Huurwoningen.nl trappen. Zonder dat je er bewust voor kiest kun je na één keertje een huis op de site te hebben gerageerd vast zitten aan een abonnement. Je wordt eerst gelokt met de mogelijkheid voor een gratis account/proefperiode. Vergeten wordt dat dit niet automatisch stopt. Omdat je je rekeningnummer al hebt ingevuld, worden bedragen automatisch geincasseerd. Storneer je dan krijg je een factuur toegestuurd en vervolgens gezellige incassobrieven.
Bij de Conflictenmediator komen veel reacties binnen van mensen die vragen wat ze moeten doen als ze ongewenst abonnee zijn geworden. Heel snel opzeggen is het enige advies dat we kunnen geven! Juridisch gezien is de aanpak van huurwoningen.nl net binnen de grens van het toelaatbare. Vervolgens kun je andere helpen door op je eigen social media accountants melding te maken van je slechte ervaringen met deze site.