Deze columns gaan niet per definitie over mediation, maar zijn meer bedoeld om discussies los te krijgen. Discussie = communicatie en door te communiceren lossen we heel veel conflicten op.

TV om zeep

18 - oktober 2017 - Het had de titel van één van die goedkope reality series kunnen zijn. Je wordt er op de commerciele omroepen mee doodgegooid. Veel van die programma's zijn echt niet aan te gluren. En heeft het iets van inhoud dan gooien ze er op het moment supreme een reclameblok van 15 minuten in. Een film bij de commerciele omroepen duurt bijna heel de avond. Behalve 1,5 uur film, moet je ook door zes reclameblokken heen.

De publieke omroep is kampioen in het herhalen. Denk je voor een leuke spannende detective te gaan zitten, is het weer de zoveelste herhaling.
Al met al loopt het live televisiekijken heel hard terug. Laat u zich nog vrijwillig een paar uur per visueel martelen? Nee toch?
Het aantal abonnees bij Netflex groeit hard en het opnemen en terug kijken via 'programma gemist' (ook dan kun je doorspoelen wat je niet lust) neemt toe.
De TV is heel hard bezig zichzelf om zeep te helpen! Kijkers worden hardhandig weggejaagd door slechte programmering, shit programma's en stomvervelende reclames. En dan heb ik het niet over Popla-reclames, maar juist over eindeloos te herhalen reclames voor eigen bullshit programma's.  Nieuwe media nemen het in snel tempo over. Het avondje Avro is niet meer.