Deze columns gaan niet per definitie over mediation, maar zijn meer bedoeld om discussies los te krijgen. Discussie = communicatie en door te communiceren lossen we heel veel conflicten op.

Hoe is het mogelijk

23 oktober 2017 - Directeur-generaal Tedros Adhanom vond het een goed idee om de zeer omstreden Robert Mugabe, presitent-dictator van Zimbabwe te benoemen tot ambassadeur bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Iedereen kent Mugabe en snapt dat het geen goed idee is. De benoeming zegt dan ook meer over mister Tedros. Wie is dat eigenlijk? En wat doet zo iemand op een zo belangrijke functie? Persoonlijk heb ik absoluut geen vertrouwen meer in die man. Bovendien een man die waarschijnlijk heel veel geld verdeeld waarvan het de bedoeling is dat het bijdraagt aan een betere gezondheidstoestand in de wereld.

Deze meneer heeft, dankzij een stortvloed van kritiek, de benoeming van Mugabe terug gedraaid. Het wachten is nu totdat hij zelf -al dan niet gedwongen- zijn biezen pakt. De wereld ziet er dan weer een stukje gezonder uit!