Deze columns gaan niet per definitie over mediation, maar zijn meer bedoeld om discussies los te krijgen. Discussie = communicatie en door te communiceren lossen we heel veel conflicten op.  

Vliegtax is een lachertje

Vandaag kondigde de Nederlandse overheid aan dat er in 2021 een vliegtax komt van 7 euro per ticket. Is me dat even wat...

Lees meer

De Nederlandse identiteit

Laatst zag ik een vooraankondiging van en documantaire over de Nederlandse identiteit. Ik heb het programma zelf niet gezien, maar centrale vraag zou zijn: is er een Nederlandse identiteit?

Lees meer

Kies dilemma

Heel binnenkort mogen we weer naar de stembus voor de Provinciale verkiezingen en de verkiezing van de Waterschapsbesturen. Altijd een groot dilemma: ga ik wel of toch maar niet stemmen?

Lees meer

WK voetbal of schoonheidswedstrijd?

Het Wereld Kampioenschap Voetval (WK) is van start gegaan. Alle camera's zijn gericht op de ruim 600 deelnemende voetballers. Deze voetballers vechten behalve met de voetbal ook een onderlinge 'schoonheidswedstrijd' uit.


Lees meer

KvK verkoopt uw gegevens

Inschrijving bij de KvK leidt tot ongewenste verkoop van privacy gevoelige gegevens

De inschrijving bij de Kamer van Koophandel levert u behalve een KvK-nummer vooral veel reclamepost, spam en bedeltelefoontjes op.

Lees meer

Vakbond maakt eten duur

Zie ik gisteren op tv een vakbondswoordvoerder van de FNV een betoog houden om produkten in de supermakt duurder te maken...

Lees meer

Ongewenst lid/abonnee bij huurwoningen.nl

Ondanks veel negatieve publiciteit en 'optredens' in Kassa blijven mensen in de val van Huurwoningen.nl trappen.

Lees meer

TV om zeep

Het had de titel van één van die goedkope reality series kunnen zijn

Lees meer

Hoe is het mogelijk

23 oktober 2017 - Directeur-generaal Tedros Adhanom vond het een goed idee om de zeer omstreden Robert Mugabe, presitent-dictator van Zimbabwe te benoemen tot ambassadeur bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)ddddd

Lees meer